Aslı
Aslı Buğday Çeşidimiz;
- Geniş adaptasyon kabiliyeti
- Yüksek verim ve kalite
- Ekmeklik buğday çeşidi
- Çok soğuklara toleranslı
- Orta-uzun boylu, sağlam saplı ve yatmaya dayanıklı
- Külleme, sarı pas ve kahverengi pas hastalıklarına toleranslı
- Kardeşlenmesi gayet iyi
- Yüksek Proteinli
- Yüksek Glutenli
Gelibolu
Gelibolu Buğday Çeşidimiz;
Kışlık bir çeşit olup soğuklara toleranslıdır. Marmara bölgesinde her tülü toprak yapısında ve bölgenin tamamına ekimi yapılabilir. Marmara bölgesi dışında diğer bölgelerde ise taban alanlarda ekimi yapılabilir. Kardeşlenme kapasitesi iyi olup verim potansiyeli çok toleranslıdır. Kurakta verim potansiyeli yüksek düzeyde olduğu gibi iyi koşullarda da yüksek verim potansiyeline sahiptir. Orta erkenci, orta boylu ve sağlam saplı bir çeşit olup yatmaya karşı dayanıklıdır.
F-85
F-85 Buğday Çeşidimiz;
Bitki boyu 80-90 cm olan çeşidin yaprakları koyu yeşil renkte, tüysüz ve dik bir yapıdadır.
Başaklar orta yoğunlukta, kılçıklı, yarı çomak şeklinde ve beyazdır.
Taneler yumurta şeklinde oval olup rengi kırmızıdır. Yarı sert buğdaylardan olup ekmeklik kalitesi iyidir. Kışlık olan çeşidin harman olma kabiliyeti ve gübreye reaksiyonu iyidir. Soğuğa dayanıklılığı iyi olup kurağa karşı toleranslıdır.
Yapay ve doğal koşullarda sarı pasa orta dayanıklıdır.
Trakya Bölgesine tavsiye edilmektedir
KARAKTERISTIK ÖZELLIKLERI :
- Kılçıklıdır
- Kırmızı renklidir